Author Topic: [KIND OF SOLVED] Link software not working please help!!!  (Read 8080 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline annoyingcalc

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1953
  • Rating: +140/-72
  • Found in Eclipse.exe
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #15 on: December 22, 2012, 02:03:29 pm »
Erm, no that wont detect my device either

Please help
« Last Edit: December 22, 2012, 02:22:47 pm by annoyingcalc »
This used to contain a signature.

Offline fxdev

  • LV4 Regular (Next: 200)
  • ****
  • Posts: 177
  • Rating: +34/-6
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #16 on: December 22, 2012, 02:56:11 pm »
- install the latest FA-124 from edu.casio.com (this will install a 32-bit or 64-bit driver)
- connect the USB cable to your calculator
- go to Link menu and set USB as the cable type, then press [F2] for "Receiving..."
- Windows should detect the new hardware and register the FA-124 driver for this device
- if it does not work: connect the calc to another USB port
- press the "Connect" symbol in FA-124 (the calc still shows "Receiving...") to enable PC communication

Offline annoyingcalc

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1953
  • Rating: +140/-72
  • Found in Eclipse.exe
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #17 on: December 22, 2012, 02:57:15 pm »
Yes, but I dont have the driver
This used to contain a signature.

Offline annoyingcalc

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1953
  • Rating: +140/-72
  • Found in Eclipse.exe
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #18 on: December 22, 2012, 03:04:13 pm »
Not for me, apparently I am supposed to have a disk, which I dont have, in the FA-124 manual

also I connected this once before installing Fa-124 is this anything significant?
This used to contain a signature.

Offline fxdev

  • LV4 Regular (Next: 200)
  • ****
  • Posts: 177
  • Rating: +34/-6
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #19 on: December 22, 2012, 03:10:07 pm »
Look for CESG502.SYS in your driver directory.

Under Windows XP: .\WINDOWS\system32\drivers
Under Windows 7 (64-bit): .\Windows\SysWOW64\drivers
Under Windows 7 (32-bit): .\Windows\system32\drivers
« Last Edit: December 22, 2012, 03:16:29 pm by cfxm »

Offline annoyingcalc

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1953
  • Rating: +140/-72
  • Found in Eclipse.exe
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #20 on: December 22, 2012, 03:16:53 pm »
I dont have it
This used to contain a signature.

Offline annoyingcalc

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1953
  • Rating: +140/-72
  • Found in Eclipse.exe
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #21 on: December 22, 2012, 03:17:45 pm »
I have done this 3 times
This used to contain a signature.

Offline annoyingcalc

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1953
  • Rating: +140/-72
  • Found in Eclipse.exe
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #22 on: December 22, 2012, 03:21:36 pm »
Actually wait I was looking in the wrong directory, I have it
This used to contain a signature.

Offline annoyingcalc

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1953
  • Rating: +140/-72
  • Found in Eclipse.exe
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #23 on: December 27, 2012, 09:13:09 pm »
Help, I still hsvent got it working
This used to contain a signature.

Offline fxdev

  • LV4 Regular (Next: 200)
  • ****
  • Posts: 177
  • Rating: +34/-6
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #24 on: December 28, 2012, 08:08:12 am »
Have a look at the Windows device manager and check whether Windows actually recognizes a connected USB device. Then manually assign the CESG502 driver if it isn't doing this automatically.

Offline annoyingcalc

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1953
  • Rating: +140/-72
  • Found in Eclipse.exe
    • View Profile
Re: Link software not working please help!!!
« Reply #25 on: December 28, 2012, 04:58:03 pm »
It recognizes it, but doesnt have a driver.

My dad has a masters degree in programming, he couldn't fix it, so I took my last resort option, using a different computer, and this computer works, so its kind of fixed
This used to contain a signature.

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55877
  • Rating: +3151/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: [KIND OF SOLVED] Link software not working please help!!!
« Reply #26 on: December 28, 2012, 06:07:40 pm »
Yeah sadly with linking softwares, most of the time using a different computer is the only solution >.< (although it isn't as bad for USB-based connections).