Author Topic: Balltrix clone for Windows  (Read 2434 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Spyro543

  • LV9 Veteran (Next: 1337)
  • *********
  • Posts: 1189
  • Rating: +74/-3
    • View Profile
Balltrix clone for Windows
« on: September 20, 2011, 07:39:14 am »
I finally made a very simple Balltrix clone for Windows! Yay! ;D

Very simple. I haven't even made a title screen yet :P. Use arrow keys to move the opening in the wall at the bottom of the screen. Get the balls in the opening! (I haven't even added a score/life system yet...like I said, simple.)

Download link:
balltrix.exe - 3.9 MB

Offline imo_inx

  • Manman, SaviourOfTheMultiverse!
  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 473
  • Rating: +27/-8
  • imo_inx
    • View Profile
Re: Balltrix clone for Windows
« Reply #1 on: September 20, 2011, 10:25:44 am »
:( Why? Balltrix is good on calcs, but on computers there is so much more to do...

(You finally changed your sprite! YAY!)


Offline Spyro543

  • LV9 Veteran (Next: 1337)
  • *********
  • Posts: 1189
  • Rating: +74/-3
    • View Profile
Re: Balltrix clone for Windows
« Reply #2 on: September 20, 2011, 02:13:52 pm »
Ok, I am going to do this in normal Game Maker 8.0, and not 8.1. See the horrendous watermarks and message that pops up when the game is closed? In GM 8.0 all that comes up is a little message that says "Made in Game Maker" when it's loading.

Offline JosJuice

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1344
  • Rating: +66/-14
    • View Profile
Re: Balltrix clone for Windows
« Reply #3 on: September 20, 2011, 03:07:34 pm »
Ok, I am going to do this in normal Game Maker 8.0, and not 8.1. See the horrendous watermarks and message that pops up when the game is closed? In GM 8.0 all that comes up is a little message that says "Made in Game Maker" when it's loading.
I thought there was also a restriction that you can't create exes in the Lite version of 8.0?

Offline Spyro543

  • LV9 Veteran (Next: 1337)
  • *********
  • Posts: 1189
  • Rating: +74/-3
    • View Profile
Re: Balltrix clone for Windows
« Reply #4 on: September 20, 2011, 03:15:36 pm »
Nope. You can create EXEs in every version.

Offline JosJuice

  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1344
  • Rating: +66/-14
    • View Profile
Re: Balltrix clone for Windows
« Reply #5 on: September 20, 2011, 03:30:50 pm »
Argh, typo... I meant 8.1. Or is it possible to create exes in the Lite version of that one too?

Offline Spyro543

  • LV9 Veteran (Next: 1337)
  • *********
  • Posts: 1189
  • Rating: +74/-3
    • View Profile
Re: Balltrix clone for Windows
« Reply #6 on: September 20, 2011, 04:23:47 pm »
Yep. That's how I created that EXE.