Author Topic: TI-85 LCD Issue  (Read 6040 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ancient Power

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 45
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
TI-85 LCD Issue
« on: July 06, 2010, 06:26:22 pm »
I recently got a used 85 and 86. They both function perfectly, but my 85 seems to have an issue with the LCD. There are four vertical lines of pixels across the screen, shown in the picture.

Is there any way to fix this? Is it permanent? I had an 85 before and I remember it had the same problem, so I'm guessing it's just a problem with the LCD used in the 85.
« Last Edit: July 06, 2010, 06:27:39 pm by Ancient Power »

Offline Builderboy

  • Physics Guru
  • CoT Emeritus
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *
  • Posts: 5673
  • Rating: +613/-9
  • Would you kindly?
    • View Profile
Re: TI-85 LCD Issue
« Reply #1 on: July 06, 2010, 06:29:07 pm »
Yikes, i hope there is a way to fix this! D: Are the lines there even when you turn the calc off?

Offline Ancient Power

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 45
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: TI-85 LCD Issue
« Reply #2 on: July 06, 2010, 06:30:37 pm »
Yikes, i hope there is a way to fix this! D: Are the lines there even when you turn the calc off?


No, they're only there when it's on. They seem to be normal lines of pixels, too.

Offline DJ Omnimaga

  • Clacualters are teh gr33t
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55934
  • Rating: +3153/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: TI-85 LCD Issue
« Reply #3 on: July 06, 2010, 06:31:47 pm »
I always wondered how to fix such LCD issues. My TI-82 often does that too but with blank lines instead of black (sometimes using it for a long while fixes it, but a few days later, it's back) and my 92 has this happening on a permanent basis too

Offline calcdude84se

  • Needs Motivation
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2272
  • Rating: +78/-13
  • Wondering where their free time went...
    • View Profile
Re: TI-85 LCD Issue
« Reply #4 on: July 06, 2010, 06:33:31 pm »
So it's probably just an aging LCD slowly failing...
Test mode should fix this! (lol j/k, don't try it)
"People think computers will keep them from making mistakes. They're wrong. With computers you make mistakes faster."
-Adam Osborne
Spoiler For "PartesOS links":
I'll put it online when it does something.

Offline Ancient Power

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 45
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: TI-85 LCD Issue
« Reply #5 on: July 06, 2010, 06:33:53 pm »
My TI-82 often does that too but with blank lines instead of black (sometimes using it for a long while fixes it, but a few days later, it's back)
oddly enough, this happened to me with my 82 as well, when I first got it, it had a line of blank pixels, but using it for a while made them go away

Offline DJ Omnimaga

  • Clacualters are teh gr33t
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55934
  • Rating: +3153/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: TI-85 LCD Issue
« Reply #6 on: July 06, 2010, 08:17:30 pm »
Yeah same here. Altough I seem to have to use it for longer and longer periods of time as times goes by to make them vanish, and with my 92, it seems permanent, now.