Author Topic: TI-Nspire Restart Loop  (Read 42533 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Adrenaline

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 8
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
TI-Nspire Restart Loop
« on: February 12, 2012, 05:28:40 am »
So for some reason my calculator just keeps on restarting, and I don't know how to stop it. Can anyone help me? It has a normal screen then a screen with a clock symbol. Help me! D:

Offline ExtendeD

  • CoT Emeritus
  • LV8 Addict (Next: 1000)
  • *
  • Posts: 825
  • Rating: +167/-2
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #1 on: February 12, 2012, 06:04:57 am »
Whether caused by Ndless or not, try to follow its troubleshooting guide, "the TI-Nspire falls into a reboot loop": http://ndlessly.wordpress.com/ndless-troubleshooting/
Ndless.me with the finest TI-Nspire programs

Offline Adrenaline

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 8
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #2 on: February 13, 2012, 05:26:35 am »
I've tried to take the battery back out and put it back in, but it doesn't work. It still gets to the screen with the clock icon and restarts again. When I pressed the key combination it says,
"Please replace the battery and try again. Press any button to power off."

Offline ExtendeD

  • CoT Emeritus
  • LV8 Addict (Next: 1000)
  • *
  • Posts: 825
  • Rating: +167/-2
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #3 on: February 13, 2012, 05:30:44 am »
The section I was pointing you to is about reinstalling the OS from the maintenance menu, did you this? How did it go?

Does anyone know what this message is about? Adrenaline, was this message also displayed before removing and putting back your battery?
Ndless.me with the finest TI-Nspire programs

Offline critor

  • Editor
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2079
  • Rating: +439/-13
    • View Profile
    • TI-Planet
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #4 on: February 13, 2012, 05:35:12 am »
I've tried to take the battery back out and put it back in, but it doesn't work. It still gets to the screen with the clock icon and restarts again. When I pressed the key combination it says,
"Please replace the battery and try again. Press any button to power off."

Yes, the maintenance menu doesn't start if your batteries are too low.
TI-Planet co-admin.

Offline Adrenaline

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 8
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #5 on: February 13, 2012, 05:49:20 am »
Yes the message was displayed when before I removed my battery. I'm going to let it charge for now and see if I can bring the maintenance menu up.

Offline ExtendeD

  • CoT Emeritus
  • LV8 Addict (Next: 1000)
  • *
  • Posts: 825
  • Rating: +167/-2
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #6 on: February 13, 2012, 05:52:23 am »
Let us know how it goes, a user of Ndless was having the same issue as yours.
Ndless.me with the finest TI-Nspire programs

Offline Adrenaline

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 8
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #7 on: February 13, 2012, 06:35:09 am »
Is there a way to turn it completely off? As soon as I plug it in it just restarts and when I unplug it, it turns off.

Offline ExtendeD

  • CoT Emeritus
  • LV8 Addict (Next: 1000)
  • *
  • Posts: 825
  • Rating: +167/-2
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #8 on: February 13, 2012, 08:05:14 am »
Can't you let it charge on the maintenance's menu message "Please replace the battery and try again. Press any button to power off."?
Ndless.me with the finest TI-Nspire programs

Offline Adrenaline

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 8
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #9 on: February 14, 2012, 06:41:10 am »
No, if I let it hang on the maintenance menu message, it just turns off automatically.

Offline ExtendeD

  • CoT Emeritus
  • LV8 Addict (Next: 1000)
  • *
  • Posts: 825
  • Rating: +167/-2
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #10 on: February 14, 2012, 01:22:48 pm »
Then this is a serious design flaw of the TI-Nspire...
Can you check if it could be charged from the diags menu? Hold the the following keys at boot time: Esc+Menu+Minus
Ndless.me with the finest TI-Nspire programs

Offline Adrenaline

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 8
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #11 on: February 14, 2012, 11:56:36 pm »
Ok so the diag menu works.. Do I do anything there, or just leave it to charge?

Offline ExtendeD

  • CoT Emeritus
  • LV8 Addict (Next: 1000)
  • *
  • Posts: 825
  • Rating: +167/-2
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #12 on: February 15, 2012, 01:57:19 am »
Yes, leave it charge there. Then reinstall the OS from the maintenance menu
Ndless.me with the finest TI-Nspire programs

Offline Adrenaline

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 8
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #13 on: February 15, 2012, 02:31:04 am »
I don't think its charging... when I unplug it, it just turn off, and back on when I plug it back in.

Offline ExtendeD

  • CoT Emeritus
  • LV8 Addict (Next: 1000)
  • *
  • Posts: 825
  • Rating: +167/-2
    • View Profile
Re: TI-Nspire Restart Loop
« Reply #14 on: February 15, 2012, 04:31:03 pm »
Did you let it charge long enough?
Would it be possible for you to borrow another battery and reinstall the OS with it? I see no other solution.
Ndless.me with the finest TI-Nspire programs