Author Topic: https by default  (Read 5565 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6167
  • Rating: +318/-36
  • C'est la vie
    • View Profile
    • Eeems
https by default
« on: December 06, 2014, 12:54:14 am »
Omnimaga is now loading in https by default! Have fun using the site with some added security due to cloudflare's universal SSL
If you notice anything failing to load that you think should be loading, let us know with ourl.ca/issue and we'll look into it.
/e

Offline Sorunome

  • Fox Fox Fox Fox Fox Fox Fox!
  • Support Staff
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 7917
  • Rating: +373/-13
  • Derpy Hooves
    • View Profile
    • My website! (You might lose the game)
Re: https by default
« Reply #1 on: December 06, 2014, 07:40:25 am »
Yay, https!

THE GAME
Also, check out my website
If OmnomIRC is screwed up, blame me!
Click here to give me an internet!

Offline Deep Toaster

  • So much to do, so much time, so little motivation
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 8206
  • Rating: +758/-15
    • View Profile
    • ClrHome
Re: https by default
« Reply #2 on: December 06, 2014, 12:37:13 pm »
CloudFlare has some wonderful tools, would still recommend for people with websites here.




Offline DJ Omnimaga

  • Now active at https://codewalr.us
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55821
  • Rating: +3151/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: https by default
« Reply #3 on: December 06, 2014, 01:15:47 pm »
The first issue that I find is that http://ourl.ca/issue gives the following error:

Quote
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /var/www/www.omnimaga.org/SSI_eeems/sql.class.php on line 66 No database selected

So I'll report the two other issues below:

-Quick modify no longer works most of the time (I would say 9 times out of 10 it never loads). It loads forever and never does anything again.
-The following issue is not related to HTTPS switch, but started happening around one or two weeks ago: I keep getting The last post from your IP was less than 1 second ago error messages when posting. I have to refresh the post page then try again, which can be annoying if I decide to post a survey or a new topic and have to re-enter stuff I was unable to keep on my clipboard.


EDIT: I can also view the entire moderator center O.O (although I can obviously do nothing there). Geek looked into that last night but he wasn't sure why this was happening.
« Last Edit: December 06, 2014, 01:26:25 pm by DJ Omnimaga »
In case you are wondering where I went, I left Omni back in 2015 to form CodeWalrus due to various reasons explained back then, but I stopped calc dev in 2016 and am now mostly active on the CW Discord server at https://discord.gg/cuZcfcF


Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6167
  • Rating: +318/-36
  • C'est la vie
    • View Profile
    • Eeems
Re: https by default
« Reply #4 on: December 06, 2014, 01:28:07 pm »
I've fixed the issues with https, it turns out that SMF pretty urls doesn't automatically pull the current site's base path so I had to manually go in and set that and then drop the cache. This should fix all related issues.

The last post thing is known, I'm not sure what is causing it yet. I've been keeping my eye on it and trying to resolve in.

I'll look into the moderation centre stuff with you if you could message me on IRC and work with me on it.
/e

Offline Geekboy1011

  • The Oneironaut
  • Donator
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2028
  • Rating: +119/-2
  • Dream that Awakening dream
    • View Profile
Re: https by default
« Reply #5 on: December 06, 2014, 05:27:20 pm »
Any news on that post moderation thinger?

and yay https but why does the site feel so slow all of a sudden? might just be me but slowness (Seems it might just be the internet here being dumb with its cache)
« Last Edit: December 06, 2014, 05:36:24 pm by Geekboy1011 »

Offline Sorunome

  • Fox Fox Fox Fox Fox Fox Fox!
  • Support Staff
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 7917
  • Rating: +373/-13
  • Derpy Hooves
    • View Profile
    • My website! (You might lose the game)
Re: https by default
« Reply #6 on: December 06, 2014, 05:51:01 pm »
Any news on that post moderation thinger?

and yay https but why does the site feel so slow all of a sudden? might just be me but slowness (Seems it might just be the internet here being dumb with its cache)
Moderation center is working fine for me.

THE GAME
Also, check out my website
If OmnomIRC is screwed up, blame me!
Click here to give me an internet!

Offline Xeda112358

  • they/them
  • Moderator
  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 4607
  • Rating: +716/-6
  • Calc-u-lator, do doo doo do do do.
    • View Profile
Re: https by default
« Reply #7 on: December 06, 2014, 05:59:32 pm »
I don't know anything about these things, so I don't actually know the significance of this news .___.

Offline Geekboy1011

  • The Oneironaut
  • Donator
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2028
  • Rating: +119/-2
  • Dream that Awakening dream
    • View Profile
Re: https by default
« Reply #8 on: December 06, 2014, 06:00:38 pm »
lol The moderation center is a bug dj is having sorunome lol. And yeah xeda most people wont know/care :P

Offline Sorunome

  • Fox Fox Fox Fox Fox Fox Fox!
  • Support Staff
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 7917
  • Rating: +373/-13
  • Derpy Hooves
    • View Profile
    • My website! (You might lose the game)
Re: https by default
« Reply #9 on: December 06, 2014, 06:12:05 pm »
I don't know anything about these things, so I don't actually know the significance of this news .___.
https is more secure! Long story short, the s stands for secure. And all the data transmitted is encrypted now :)

THE GAME
Also, check out my website
If OmnomIRC is screwed up, blame me!
Click here to give me an internet!

Offline Juju

  • Incredibly sexy mare
  • Coder Of Tomorrow
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 5730
  • Rating: +500/-19
  • Weird programmer
    • View Profile
    • juju2143's shed
Re: https by default
« Reply #10 on: December 06, 2014, 06:13:51 pm »
I don't know anything about these things, so I don't actually know the significance of this news .___.
https is more secure! Long story short, the s stands for secure. And all the data transmitted is encrypted now :)
I don't see how it's useful for me personally, but, um, yeah that's cool :P

Remember the day the walrus started to fly...

I finally cleared my sig after 4 years you're happy now?
THEGAME
This signature is ridiculously large you've been warned.

The cute mare that used to be in my avatar is Yuki Kagayaki, you can follow her on Facebook and Tumblr.

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6167
  • Rating: +318/-36
  • C'est la vie
    • View Profile
    • Eeems
Re: https by default
« Reply #11 on: December 06, 2014, 06:16:00 pm »
lol The moderation center is a bug dj is having sorunome lol. And yeah xeda most people wont know/care :P
Should be fixed, haven't been able to get DJ to confirm though.
Any news on that post moderation thinger?

and yay https but why does the site feel so slow all of a sudden? might just be me but slowness (Seems it might just be the internet here being dumb with its cache)
Probably due to your cache beein strange. I'm not getting any speed hits. I did have to drop a bunch of cached pretty urls, so first loads of those urls will be a tad slower at first.
/e

Offline Streetwalrus

  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 3820
  • Rating: +80/-8
    • View Profile
Re: https by default
« Reply #12 on: December 08, 2014, 12:51:13 am »
Nice but isn't this only a client <-> cf thing ? What about cf <-> omni ?
send it

Offline DJ Omnimaga

  • Now active at https://codewalr.us
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55821
  • Rating: +3151/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: https by default
« Reply #13 on: December 08, 2014, 12:58:50 am »
Switching to HTTPS sure causes extreme server loading. It took 28 hours to load this page. :P


Oh wait nvm that was the host being down. :P Seriously I seriously hope you get some free months from this cuz it was kinda bad.

Also Moderation center is fixed, so I can't see it anymore. I didn't try to see if last post by the same IP errors still occur, though. I just noticed the site is back now.
In case you are wondering where I went, I left Omni back in 2015 to form CodeWalrus due to various reasons explained back then, but I stopped calc dev in 2016 and am now mostly active on the CW Discord server at https://discord.gg/cuZcfcF


Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter

Offline Streetwalrus

  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 3820
  • Rating: +80/-8
    • View Profile
Re: https by default
« Reply #14 on: December 08, 2014, 01:01:42 am »
The last post from same ip still occurs, I had it when posting the above message which forced me to rewrite it. <_<
send it