Author Topic: Bug Reports  (Read 305933 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline squidgetx

  • Food.
  • CoT Emeritus
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • *
  • Posts: 1881
  • Rating: +503/-17
  • rawr.
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #870 on: October 27, 2010, 05:50:58 pm »
Do you mean that when you tell it to back up a program, and it goes through that whole "backing up" screen, it still doesn't work?

Also, what FinaleTI said
« Last Edit: October 27, 2010, 05:51:24 pm by squidgetx »

Offline Happybobjr

  • James Oldiges
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2325
  • Rating: +128/-20
  • Howdy :)
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #871 on: October 27, 2010, 05:55:14 pm »
humm... thats weird.. I think that is what it is....

It would back up either way for me on 4.3.....
Was that a freak cool accident kind of thing. Or did it do it on 4.3?
School: East Central High School
 
Axe: 1.0.0
TI-84 +SE  ||| OS: 2.53 MP (patched) ||| Version: "M"
TI-Nspire    |||  Lent out, and never returned
____________________________________________________________

Offline Deep Toaster

  • So much to do, so much time, so little motivation
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 8217
  • Rating: +758/-15
    • View Profile
    • ClrHome
Re: Bug Reports
« Reply #872 on: October 27, 2010, 06:06:26 pm »
Maybe you're out of archive? Just a thought.




Offline Happybobjr

  • James Oldiges
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2325
  • Rating: +128/-20
  • Howdy :)
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #873 on: October 27, 2010, 07:59:34 pm »
calc clears Happybobjr's ram and runs a garbage collect trying to fix his human.
School: East Central High School
 
Axe: 1.0.0
TI-84 +SE  ||| OS: 2.53 MP (patched) ||| Version: "M"
TI-Nspire    |||  Lent out, and never returned
____________________________________________________________

Offline ztrumpet

  • The Rarely Active One
  • CoT Emeritus
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *
  • Posts: 5712
  • Rating: +364/-4
  • If you see this, send me a PM. Just for fun.
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #874 on: October 27, 2010, 08:01:29 pm »
ScoutDavid has a problem running Ping on his Nspire.  Details here: http://ourl.ca/6586/133435

I think it's an Axe/Nspire Compatibility glitch somewhere. :(
« Last Edit: October 27, 2010, 08:02:08 pm by ztrumpet »

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55927
  • Rating: +3152/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: Bug Reports
« Reply #875 on: October 28, 2010, 01:13:17 am »
Is it due to the Input function? I think Input behaves differently from a calc to another.


Offline ztrumpet

  • The Rarely Active One
  • CoT Emeritus
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *
  • Posts: 5712
  • Rating: +364/-4
  • If you see this, send me a PM. Just for fun.
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #876 on: October 28, 2010, 06:18:34 pm »
No, Input's never used in the program. :(
Quigibo?

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55927
  • Rating: +3152/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: Bug Reports
« Reply #877 on: October 28, 2010, 09:14:34 pm »
Strange. Quigibo must have used an undocumented instruction by mistake :/


Offline Runer112

  • Project Author
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2289
  • Rating: +639/-31
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #878 on: October 28, 2010, 10:37:42 pm »
Perhaps the problem isn't on Quigibo/Axe's end, but is just specific to him? As far as I know, nobody else has noticed any such compatibility problems with Axe on the Nspire, and a quick scan of Commands.inc revealed no use of undocumented instructions.
« Last Edit: October 28, 2010, 10:38:25 pm by Runer112 »

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55927
  • Rating: +3152/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: Bug Reports
« Reply #879 on: October 29, 2010, 03:27:40 am »
Maybe another error in his code or in Axe (even if just a small error that is hard to trigger) causes those undocumented instructions or something the Nspire doesn't support to be ran or something. In any case, we would need source code to know if it's really on Quigibo's end.


Offline Quigibo

  • The Executioner
  • CoT Emeritus
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • *
  • Posts: 2031
  • Rating: +1075/-24
  • I wish real life had a "Save" and "Load" button...
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #880 on: October 29, 2010, 04:32:11 am »
My guess is that it was probably another program that corrupted his compiled program or some other corrupted ram before running the program that caused one of the OS calls to freeze.  There definitely should not be undocumented instructions in any of the compiled programs.
___Axe_Parser___
Today the calculator, tomorrow the world!

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55927
  • Rating: +3152/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: Bug Reports
« Reply #881 on: October 29, 2010, 08:47:39 am »
Isn't the Nspire OS (or 84+ emulator) copied into RAM when the calc is booted? Maybe a bad program simply hit a part of the OS and caused a TI-Nspire-only crash?


Offline ztrumpet

  • The Rarely Active One
  • CoT Emeritus
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *
  • Posts: 5712
  • Rating: +364/-4
  • If you see this, send me a PM. Just for fun.
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #882 on: October 29, 2010, 03:48:12 pm »
we would need source code to know if it's really on Quigibo's end.
The source to Ping is attached to the post that is linked to . :)

Offline guy6020665

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 481
  • Rating: +7/-1
    • View Profile
Re: Bug Reports
« Reply #883 on: November 01, 2010, 02:39:36 pm »
After compiling this code for MirageOS, I try to run then it turns my calculator off, just off, doesn't clear RAM, so i try to run again, but then it does. I've searched the code but i dont see anything wrong with it.

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55927
  • Rating: +3152/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: Bug Reports
« Reply #884 on: November 01, 2010, 05:25:20 pm »
For those who can't open the file for any reason or can't access SC2 here's Guy602665 code below:

Quote
:.TUN
:[FFFFFFFFFFFFFFFF→Pic1
:50→X
:55→Y
:40→A→B→D
:0→S
:ClrDraw
:Repeat getKey(15)
:S+1→S
:rand^5-2→C
:D+C→D
:Line(0,1,D,1
:Line(D+A,1,96,1
:Line(0,2,D,2
:Line(D+A,2,96,2
:If (D+A)>95
:95-A→D
:End
:If D≤2
:3→D
:End
:Pt-Change(X,Y,Pic1
:DispGraph
:Pt-Change(X,Y,Pic1
:Vertical +
:Vertical +
:If getKey(2)
:X-2→X
:End
:If getKey(3)
:X+2→X
:End
:If S>B
:B+40→B
:A-1→A
:End
:End
Generated by SourceCoder (http://sc.cemetech.net)
© 2005-2010 Cemetech (http://www.cemetech.net)