Author Topic: My first game  (Read 26339 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TheCoder1998

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 434
  • Rating: +20/-2
  • my art is written in code, not in graphite
    • View Profile
    • My website :D
Re: My first game
« Reply #45 on: May 12, 2014, 12:12:58 pm »
could you post any screenshots?
i don't have a usb cable with me right now so i can't check it out
my ticalc acc:

http://www.ticalc.org/archives/files/authors/113/11365.html

Spoiler For The Best Song Ever:


follow me on tumblr :)
www.rickdepizza.tumblr.com

check out my anilist :D
http://anilist.co/animelist/29701/Rickdepizza

Offline Omegaxis213

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 83
  • Rating: +5/-0
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #46 on: May 12, 2014, 09:57:28 pm »
This is just an example. There are still some bugs though :D.

Offline bb010g

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 428
  • Rating: +22/-1
  • I do stuff
    • View Profile
    • elsewhere on the net
Re: My first game
« Reply #47 on: May 12, 2014, 10:24:11 pm »
Nice! (May want to reconsider the kerning a bit, but good otherwise.)
Arch Linux user
Haskell newbie | Warming up to Lua | Being dragged into C++
Calculators: HP 50g, HP 35s, Casio Prizm, TI-Nspire CX CAS, HP 28s, HP Prime, Mathematica 9 (if that counts)
π: 3.14...; l: 108; i: 105; e: 101; l+i+e: 314
THE CAKE IS A LIE IS A PIE

Offline Omegaxis213

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 83
  • Rating: +5/-0
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #48 on: May 15, 2014, 03:49:03 pm »
When I try to compile my program, it says not enough rom even though I have 1014k? help pleas

Offline Streetwalrus

  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 3821
  • Rating: +80/-8
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #49 on: May 15, 2014, 04:29:56 pm »
That would only happen if you try to compile as an app. Try to garbage collect.

Offline Omegaxis213

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 83
  • Rating: +5/-0
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #50 on: May 16, 2014, 02:25:05 pm »
Now whenever I exit the app It says Error:Link and I have to mem clear. help again?

Offline Omegaxis213

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 83
  • Rating: +5/-0
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #51 on: May 19, 2014, 03:26:46 pm »
Can anyone help me please? this will make progress even slower

Offline Sorunome

  • Fox Fox Fox Fox Fox Fox Fox!
  • Support Staff
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 7920
  • Rating: +374/-13
  • Derpy Hooves
    • View Profile
    • My website! (You might lose the game)
Re: My first game
« Reply #52 on: May 19, 2014, 03:30:41 pm »
if your program is larger than 16k compiled and you try to compile as an app you'll get that error no matter hwat

THE GAME
Also, check out my website
If OmnomIRC is screwed up, blame me!
Click here to give me an internet!

Offline Omegaxis213

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 83
  • Rating: +5/-0
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #53 on: May 20, 2014, 08:45:27 pm »
my program is only 10k

Offline 123outerme

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 458
  • Rating: +23/-0
  • Self-unpaid intern
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #54 on: May 20, 2014, 08:51:52 pm »
It looks great! The only thing I would change is add a little more friction.
I can't wait to see the final product!

Offline Omegaxis213

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 83
  • Rating: +5/-0
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #55 on: May 20, 2014, 08:53:19 pm »
wait friction on what?

Offline 123outerme

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 458
  • Rating: +23/-0
  • Self-unpaid intern
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #56 on: May 20, 2014, 08:59:21 pm »
wait friction on what?
I would make it so that characters don't slide around when they run and then stop inputting a direction. I may be wrong on this, but based on the screenshot, it looks like they are on ice :P
Seriously, though, I could've never done this. Probably because I'm only interested in programming in pure BASIC, but, oh well.

Offline Omegaxis213

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 83
  • Rating: +5/-0
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #57 on: May 21, 2014, 08:00:23 pm »
Apparently, I used list 4 up to 477 and i don't have any other lists to use so what should I do? List 4 causes the link error...

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55913
  • Rating: +3152/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: My first game
« Reply #58 on: May 25, 2014, 02:17:30 am »
You might need to ask in the Axe sub-forums. There might be something in  your code that is causing the error or maybe you hit a certain limit

By the way, this looks nice. I like the physics, although I agree less sliding might be better; else it might be hard to control the character.

Offline Omegaxis213

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 83
  • Rating: +5/-0
    • View Profile
Re: My first game
« Reply #59 on: May 25, 2014, 11:03:23 pm »
I fixed the bug and it turns out that list 5 works better than list 4... now the healthbar works (for the enemy). I'm too lazy to add a health bar to the player so i'm outputting the health. Also I'm trying to learn how to use appvars for saving but it doesn't work. can someone teach me?