Author Topic: The Slime  (Read 8666 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chattahippie

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 358
  • Rating: +27/-0
  • Super Member! :D
    • View Profile
The Slime
« on: February 12, 2012, 11:22:07 pm »
To start this off, this is not the same as leafy's The Slime, but is a similar concept, and based off of the same idea as his.

The Slime is the game I have been working on, and is based off of Super Meat Boy.  It is in 4 color greyscale, and really is my first real game in axe  :D

I plan to include disappearing blocks, and anything else I think of later on.

For the controls, use the top row of buttons (Y= to Graph) as follows:
[Y=] - left
[Window] - right
[Trace] - Run / quick movement / confirm on level select
[Graph] - jump / confirm on main menu

They are odd controls, but I think they fit better for this game than normal ones :P

If you find any bugs, please tell me, I know they are numerous, and I would like to squash them all  >:D

Also, the last level, level 4 from the level select screen, is just an area to play around with (no exit)  :)

This is compiled for no-shell, btw, and will create another appvar, SAVE, so be warned, it will try to read old appvars named SAVE and go to junk ram levels  :)

Now with a screenie!
« Last Edit: March 09, 2012, 06:30:49 am by chattahippie »

Offline hellninjas

  • LV7 Elite (Next: 700)
  • *******
  • Posts: 625
  • Rating: +17/-0
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #1 on: February 12, 2012, 11:36:47 pm »
Sounds neato :D

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55876
  • Rating: +3151/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: The Slime
« Reply #2 on: February 13, 2012, 03:23:31 am »
To import appvars don't you just need to drag them on the LCD like programs? ??? That's what I always do in my copies of Wabbitemu

Offline chattahippie

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 358
  • Rating: +27/-0
  • Super Member! :D
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #3 on: February 13, 2012, 06:54:02 am »
To import appvars don't you just need to drag them on the LCD like programs? ??? That's what I always do in my copies of Wabbitemu
Didn't work for me D:

I will get one uploaded tonight, I have an idea of how to make it work ;)

EDIT: I managed to make a screenie with an outdated level, but it uses the same engine, so it shows it off well (I think :P )
« Last Edit: February 13, 2012, 04:23:07 pm by chattahippie »

Offline nxtboy III

  • LV8 Addict (Next: 1000)
  • ********
  • Posts: 795
  • Rating: +26/-1
  • NXT!
    • View Profile
    • Program NXT
Re: The Slime
« Reply #4 on: February 18, 2012, 02:13:32 am »
I like how the slime leaves a slime trail. I also like the grayscale.

Offline chattahippie

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 358
  • Rating: +27/-0
  • Super Member! :D
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #5 on: February 18, 2012, 10:23:21 pm »
I like how the slime leaves a slime trail. I also like the grayscale.
Thanks! It took a while to get the trail working properly and the greyscale working well (lots of recompiles :P )

Anyways, here is a new update
This update introduces "spikes," basically death stuff, as well as a remake of all the levels (now 8 total)! ;D
Still, wabbit won't accept the appvar, so no screenie atm :(

I suggest either deleting the old appvSAVE, or just overwriting it with the included one


Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55876
  • Rating: +3151/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: The Slime
« Reply #6 on: February 18, 2012, 11:16:25 pm »
To import appvars don't you just need to drag them on the LCD like programs? ??? That's what I always do in my copies of Wabbitemu
Didn't work for me D:

I will get one uploaded tonight, I have an idea of how to make it work ;)

EDIT: I managed to make a screenie with an outdated level, but it uses the same engine, so it shows it off well (I think :P )
Ah ok I guess they broke that in newer WabbitEmu versions. Also this looks awesome, I didn't see the screenshot last time. L)

Offline chattahippie

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 358
  • Rating: +27/-0
  • Super Member! :D
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #7 on: February 18, 2012, 11:21:46 pm »
Ah ok I guess they broke that in newer WabbitEmu versions. Also this looks awesome, I didn't see the screenshot last time. L)
Thanks!
In that case, time to go download an old version :P

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55876
  • Rating: +3151/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: The Slime
« Reply #8 on: February 18, 2012, 11:33:42 pm »
If they still keep older versions on Codeplex, try a build from early 2011 or something. It might still have the feature.

Offline chattahippie

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 358
  • Rating: +27/-0
  • Super Member! :D
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #9 on: February 18, 2012, 11:34:26 pm »
If they still keep older versions on Codeplex, try a build from early 2011 or something. It might still have the feature.
jacobly just informed me that the mac version is way outdated, so I think that is the problem D:

Offline DJ Omnimaga

  • Former TI programmer
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55876
  • Rating: +3151/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: The Slime
« Reply #10 on: February 18, 2012, 11:35:42 pm »
Oh you use mac, then it might be problematic. On Windows from time to time they broke that appvar feature, but during certain periods it actually worked fine.

Offline chattahippie

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 358
  • Rating: +27/-0
  • Super Member! :D
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #11 on: February 20, 2012, 09:38:53 pm »
I made another screenie (with some current levels >:D )

Now, the question is, what should I add to it next?

Offline LincolnB

  • Check It Out Now
  • LV9 Veteran (Next: 1337)
  • *********
  • Posts: 1115
  • Rating: +125/-4
  • By Hackers For Hackers
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #12 on: February 20, 2012, 10:48:42 pm »
That looks really good...I don't get it, but it looks good.
Completed Projects:
   >> Spacky Emprise   >> Spacky 2 - Beta   >> Fantastic Sam
   >> An Exercise In Futility   >> GeoCore

My Current Projects:

Projects in Development:
In Medias Res - Contest Entry

Talk to me if you need help with Axe coding.


Spoiler For Bragging Rights:
Not much yet, hopefully this section will grow soon with time (and more contests)



Offline chattahippie

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 358
  • Rating: +27/-0
  • Super Member! :D
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #13 on: February 21, 2012, 03:59:21 pm »
That looks really good...I don't get it, but it looks good.

Thanks, but how can I make it more clear? I will include a tutorial eventually, if that will help.

Offline LincolnB

  • Check It Out Now
  • LV9 Veteran (Next: 1337)
  • *********
  • Posts: 1115
  • Rating: +125/-4
  • By Hackers For Hackers
    • View Profile
Re: The Slime
« Reply #14 on: February 21, 2012, 04:53:42 pm »
Yeah the character moves a little too fast imo. I was just saying I don't know a thing about the game but the graphics are good, from first glance.
Completed Projects:
   >> Spacky Emprise   >> Spacky 2 - Beta   >> Fantastic Sam
   >> An Exercise In Futility   >> GeoCore

My Current Projects:

Projects in Development:
In Medias Res - Contest Entry

Talk to me if you need help with Axe coding.


Spoiler For Bragging Rights:
Not much yet, hopefully this section will grow soon with time (and more contests)