Author Topic: WabbitEmu - problem with new update  (Read 7054 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fhub

  • LV2 Member (Next: 40)
  • **
  • Posts: 20
  • Rating: +23/-37
    • View Profile
WabbitEmu - problem with new update
« on: October 28, 2012, 09:15:05 am »
Deleted!

« Last Edit: December 24, 2012, 07:08:00 pm by fhub »

Offline BuckeyeDude

  • Project Author
  • LV5 Advanced (Next: 300)
  • *****
  • Posts: 283
  • Rating: +42/-0
    • View Profile
Re: WabbitEmu - problem with new update
« Reply #1 on: November 02, 2012, 03:09:31 am »
An excellent find Franz.
I guess the hex file I committed to source control was 11.245. I don't recall exactly what changed from 11.245 to 11.246 but IIRC it was related to changes made to work with Wabbitemu's improved hardware emulation. Thus the failures in emulation using 11.245 on a more recent Wabbitemu. This is the reason for the silent upgrades of BootFree, that way users would not be forced to remake their old ROMs that worked on previous versions of Wabbitemu. I've added better logic to that to ensure ROMs won't get downgraded again.

I'm posting an updated version tonight let me know if it fixes your issues.

Offline Lionel Debroux

  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2135
  • Rating: +290/-45
    • View Profile
    • TI-Chess Team
Re: WabbitEmu - problem with new update
« Reply #2 on: November 02, 2012, 11:12:04 am »
TI-Z80, TI-68k and Nspire calculators have little in common. The path of making a single emulator for two calculator series hasn't been taken since VTI, and it's not unreasonable to do so. TilEm-NG and TIEmu already share most of what can be shared between TI-Z80 and TI-68k machines: linking primitives, skin system ;)

As for using the sources of other emulators, one need to keep in mind that VTI is a strange mix of code under multiple licenses, and that TIEmu + TilEm + underlying libraries are GPL'ed software.
Member of the TI-Chess Team.
Co-maintainer of GCC4TI (GCC4TI online documentation), TILP and TIEmu.
Co-admin of TI-Planet.

Offline Lionel Debroux

  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2135
  • Rating: +290/-45
    • View Profile
    • TI-Chess Team
Re: WabbitEmu - problem with new update
« Reply #3 on: November 02, 2012, 11:26:54 am »
Nowadays, the number of TI-68k programmers, or even people attempting to use TIEmu, is so low that it's very unlikely that anyone will undertake the task of writing a new desktop TI-68k emulator.

And SpiroH's kArmTI is not great, it's dead ;)
Member of the TI-Chess Team.
Co-maintainer of GCC4TI (GCC4TI online documentation), TILP and TIEmu.
Co-admin of TI-Planet.

Offline Jim Bauwens

  • Lua! Nspire! Linux!
  • Editor
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1881
  • Rating: +206/-7
  • Linux!
    • View Profile
    • nothing...
Re: WabbitEmu - problem with new update
« Reply #4 on: November 02, 2012, 12:11:35 pm »
And SpiroH's kArmTI is not great, it's dead ;)
Well, I'd say you're quite alone with this opinion. ;D

Not quite. I agree with him.

Offline BuckeyeDude

  • Project Author
  • LV5 Advanced (Next: 300)
  • *****
  • Posts: 283
  • Rating: +42/-0
    • View Profile
Re: WabbitEmu - problem with new update
« Reply #5 on: November 02, 2012, 12:16:43 pm »
I'm posting an updated version tonight let me know if it fixes your issues.
Yes BuckeyeDude, now everything is working fine again!

Many thanks for your continuous updates of the Worlds best TI emulator -
if you could still implement emulations for the TI-89/92+/V200 then WabbitEmu
would even be perfect! ;)
Any chance for this? I know they use a different CPU, but couldn't you use
any of the sources of already existing TI92 emulators (like VTI or TI-Emu)?

Yes I'd like to add 68k support to Wabbitemu. However for me it's a huge task. I have no knowledge of 68k development or 68k hardware. I can learn it but it will take a lot of time and work to get comfortable with it and be able to emulate hardware properly.

Offline Xeda112358

  • they/them
  • Moderator
  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 4680
  • Rating: +718/-6
  • Calc-u-lator, do doo doo do do do.
    • View Profile
Re: WabbitEmu - problem with new update
« Reply #6 on: December 05, 2012, 12:38:09 pm »
I don't know if I should create a new topic, so I am using this instead. I have noticed recently that WabbitEmu doesn't load apps anymore for some reason. In some cases, I can resign the app and it sends properly (I've no clue why this makes a difference). I thought maybe it could be just an issue with my computer, but other people have been noticing it, too, and I've been seeing small comments about it, here and there. I've noticed it for at least the past month, though.

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6235
  • Rating: +318/-36
  • little oof
    • View Profile
    • Eeems
Re: WabbitEmu - problem with new update
« Reply #7 on: December 05, 2012, 12:54:05 pm »
Apparently something was botched in the last update. I would recommend putting up an issue on http://wabbit.codeplex.com/workitem/list/basic
/e