Author Topic: Jumpman Bug Reports  (Read 4990 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ranman

  • Project Author
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1354
  • Rating: +83/-0
    • View Profile
Jumpman Bug Reports
« on: October 30, 2017, 06:36:10 pm »
Find a problem with Jumpman? Please report it here. :)

Jumpman 89 v1.00 has been uploaded to Ticalc and Cemetech... Download and give it a try!

Be nice!! And enjoy ;)
« Last Edit: October 31, 2017, 12:44:59 am by Ranman »
Ranman
Bringing Randy Glover's Jumpman to the TI-89 calculator. Download available at Ticalc.

Offline Jonson26

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 88
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Jumpman Bug Reports
« Reply #1 on: November 20, 2017, 05:06:58 am »
Not sure if this is a bug, but sometimes that darn bullet spawns exactly where i stand, giving me no chance to avoid it. Also: What's the "Invasion" level about. Those ships don't seem to do anything...  ???
P.S. How do i make my own levels?

Offline Ranman

  • Project Author
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1354
  • Rating: +83/-0
    • View Profile
Re: Jumpman Bug Reports
« Reply #2 on: November 20, 2017, 12:29:04 pm »
Not sure if this is a bug, but sometimes that darn bullet spawns exactly where i stand, giving me no chance to avoid it. Also: What's the "Invasion" level about. Those ships don't seem to do anything...  ???
P.S. How do i make my own levels?

Technically... the bullet thing is not a bug since bullet spawning is completely random. But... I agree that can be annoying. I'll look into add some code to prevent that.

Invasion is a level to just rack up points if you choose. Every time you shoot down a UFO, you get points. They just fly around randomly; but if they touch you then you die... Is it worth the risk? It's your choice.  ;)

For now... if you want to generate your own levels. You need to have a good understanding of the LEVEL_Type data structure in jm_levels.h as well as the OBJECT_Type data structure in jm_objects.h. Then play around jm_level_data.c by tweaking a currently existing level to see what it does. Create the level pack by executing the jm_levels_make.bat. Also... for quick modification of a level you can define the macro USE_INTERNAL_LEVEL_PACK in jm_levels.c. Then create/modify a level within jm_levels.c. When you build Jumpman it will use the internal level pack and ignore the external level packs. This is the easiest way to generate and test a new level at this point. I wish I had a better answer for you.

I plan on generating some type of level maker... with instructions. I just have not had the time to do that yet.
Ranman
Bringing Randy Glover's Jumpman to the TI-89 calculator. Download available at Ticalc.

Offline Jonson26

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 88
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Jumpman Bug Reports
« Reply #3 on: November 23, 2017, 12:50:27 pm »
Also not a real bug: Due to the 'esc' button being so close to the left arrow key, i sometimes accidentally press it, and lose all my progress. >:( Would it be possible to make some kind of "Really quit? [Y/N]"-menu?

Offline Ranman

  • Project Author
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1354
  • Rating: +83/-0
    • View Profile
Re: Jumpman Bug Reports
« Reply #4 on: November 24, 2017, 07:21:12 pm »
Also not a real bug: Due to the 'esc' button being so close to the left arrow key, i sometimes accidentally press it, and lose all my progress. >:( Would it be possible to make some kind of "Really quit? [Y/N]"-menu?

Oh... that's probably not fun to lose all progress. I'll either implement your idea or require the user to press and hold the 'ON' button while pressing the 'ESC' button. I think I did something like the latter for my Advanced Dungeons & Dragons game.
Ranman
Bringing Randy Glover's Jumpman to the TI-89 calculator. Download available at Ticalc.

Offline Jonson26

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 88
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Jumpman Bug Reports
« Reply #5 on: November 25, 2017, 09:52:58 am »
Better dont use Esc-On. It'll be confusing for newbies(example: "How do i exit that game?!") and might conflict with preos's anti-crash shortcut.