Author Topic: Login Broken  (Read 710 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Xeda112358

  • Xombie. I am it.
  • Moderator
  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 4454
  • Rating: +702/-6
  • meow :3
    • View Profile
Login Broken
« on: August 06, 2018, 04:31:38 pm »
I've noticed that when I try to sign in to Omni via the home page ( https://www.omnimaga.org/index.php ), it just hangs with a "Loading..." status bar at the top and never actually logs in. However, when I navigate to any other page and try to log in at the top, it works fine.
It has happened to me a few times in the past, but I so rarely need to log in that I attributed it to my internet connection.

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6129
  • Rating: +317/-36
  • C'est la vie
    • View Profile
    • Eeems
Re: Login Broken
« Reply #1 on: August 07, 2018, 01:52:48 pm »
That's interesting. @Xeda112358 Could you attempt to replicate this on https://smf.eeems.codes/ and open an issue in the bitbucket issue tracker with your findings?
@Sorunome I believe that this is something you'll need to look into.
/e

Offline Xeda112358

  • Xombie. I am it.
  • Moderator
  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 4454
  • Rating: +702/-6
  • meow :3
    • View Profile
Re: Login Broken
« Reply #2 on: August 07, 2018, 06:54:09 pm »
I opened the debugger and figured out why x__x. I wasn't being redirected to https://www.omnimaga.org/index.php, so login wasn't secure and so the data wasn't sent. However, by clicking a link to any section of the site (including the banner to redirect me to the homepage), it would direct me to the HTTPS site.

Offline xlibman

  • Now active at https://codewalr.us
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55812
  • Rating: +3149/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • CodeWalrus
Re: Login Broken
« Reply #3 on: September 01, 2018, 11:02:08 am »
I had the same issue for the past 3.5 years.
In case you are wondering where I went, I left Omni back in 2015 to form CodeWalrus due to various reasons explained back then, but I stopped calc dev in 2016 and am now mostly active on the CW Discord server at https://discord.gg/cuZcfcF


Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter
Retired Omnimaga admin (2001-11) and editor (2012-14)

Offline c4ooo

  • LV5 Advanced (Next: 300)
  • *****
  • Posts: 251
  • Rating: +9/-1
  • The impossible chemical compound.
    • View Profile
Re: Login Broken
« Reply #4 on: September 01, 2018, 03:07:47 pm »
I had the same issue for the past 3.5 years.
Me too.
-German Kuznetsov
The impossible chemical compound.

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6129
  • Rating: +317/-36
  • C'est la vie
    • View Profile
    • Eeems
Re: Login Broken
« Reply #5 on: September 04, 2018, 12:48:15 am »
We don't consider this an issue, as we don't support logging in unless you are using https. See omnimaga#35 for more information.
The real problem is that we still haven't added some way to properly force https connections.
/e