• Official TI-Boy SE Beta Thread 5 1
Currently:  

Author Topic: Official TI-Boy SE Beta Thread  (Read 117050 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline GinDiamond

  • LV3 Member (Next: 100)
  • ***
  • Posts: 71
  • Rating: +2/-2
  • I dont always fail at life, but when I do, I dont
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #90 on: November 28, 2012, 04:37:30 pm »
Should I get a ti 84+ se to use this?

Or is there a ti boy version that I can use on a ti 84+?

Offline TIfanx1999

  • ಠ_ಠ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • CoT Emeritus
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *
  • Posts: 6173
  • Rating: +191/-9
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #91 on: November 28, 2012, 04:59:14 pm »
It works fine on the Ti-84+, but some games will not fit due to size.

Offline willrandship

  • Omnimagus of the Multi-Base.
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2953
  • Rating: +98/-13
  • Insert sugar to begin programming subroutine.
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #92 on: November 29, 2012, 02:57:56 am »
Plus, getting a new SE will probably get you one of the lower RAM calcs.

So, calc84, does that lower-RAM bug also affect the older calcs, or just the new ones?

Offline calc84maniac

  • eZ80 Guru
  • Coder Of Tomorrow
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2912
  • Rating: +471/-17
    • View Profile
    • TI-Boy CE
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #93 on: November 29, 2012, 02:59:45 am »
Plus, getting a new SE will probably get you one of the lower RAM calcs.

So, calc84, does that lower-RAM bug also affect the older calcs, or just the new ones?
The older calculators do emulate the full 32KB cartridge RAM, so this shouldn't affect them.
"Most people ask, 'What does a thing do?' Hackers ask, 'What can I make it do?'" - Pablos Holman

Offline wyatt8740

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 10
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #94 on: November 30, 2012, 08:33:53 am »
I cannot change my PC box. (New ti84SE)
Well, there's nothing I can really do about it for the newer calculators since I've used all the available RAM already, just be happy that the game works at all :)
Yes, and I am happy :)

I still want to know if there is any flash not being utilised as swap that could be used in such a way. I hate releasing pokemon.  :'(

Is there any way to solder a 128kb ram chip into a new ti84+ SE?

...I am still so pleased this compiler works on wine :)
« Last Edit: November 30, 2012, 08:35:23 am by wyatt8740 »

Offline Lionel Debroux

  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2135
  • Rating: +290/-45
    • View Profile
    • TI-Chess Team
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #95 on: November 30, 2012, 08:39:07 am »
Quote
Is there any way to solder a 128kb ram chip into a new ti84+ SE?
Nope, IIRC the RAM is in the ASIC, and the newer ASICs have fewer pins than the older ASICs.
Member of the TI-Chess Team.
Co-maintainer of GCC4TI (GCC4TI online documentation), TILP and TIEmu.
Co-admin of TI-Planet.

Offline wyatt8740

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 10
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #96 on: December 03, 2012, 10:51:08 am »
wabbitemu support is broken again. :/
I need it to change my pc box.

Quote
Is there any way to solder a 128kb ram chip into a new ti84+ SE?
Nope, IIRC the RAM is in the ASIC, and the newer ASICs have fewer pins than the older ASICs.
Is there a good place to find old 128k's?
« Last Edit: December 03, 2012, 10:53:01 am by wyatt8740 »

Offline Lionel Debroux

  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2135
  • Rating: +290/-45
    • View Profile
    • TI-Chess Team
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #97 on: December 03, 2012, 11:01:15 am »
Hmm, I don't think some places are better than others.

84+ calculators with 128 KB of RAM have hardware revisions A-F, probably the original revision (without any letter) as well.
Member of the TI-Chess Team.
Co-maintainer of GCC4TI (GCC4TI online documentation), TILP and TIEmu.
Co-admin of TI-Planet.

Offline calc84maniac

  • eZ80 Guru
  • Coder Of Tomorrow
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2912
  • Rating: +471/-17
    • View Profile
    • TI-Boy CE
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #98 on: December 03, 2012, 11:01:41 am »
G also works.
"Most people ask, 'What does a thing do?' Hackers ask, 'What can I make it do?'" - Pablos Holman

Offline wyatt8740

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 10
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #99 on: December 04, 2012, 11:24:19 am »
Is there a way to fix wabbitemu support while waiting for a new release?

Also, will you ever release your recompiler's source code?
« Last Edit: December 04, 2012, 11:24:35 am by wyatt8740 »

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6263
  • Rating: +318/-36
  • little oof
    • View Profile
    • Eeems
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #100 on: December 04, 2012, 11:31:59 am »
What exactly is wrong with wabbitemu support? Are you using the most up to date version of wabbit? Can you revert back to a version that still works under wabbit? If there is an issue with wabbit, have you reported it yet?
/e

Offline calc84maniac

  • eZ80 Guru
  • Coder Of Tomorrow
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2912
  • Rating: +471/-17
    • View Profile
    • TI-Boy CE
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #101 on: December 04, 2012, 11:42:35 am »
Buckeye screwed up a ton of stuff (in an official release!) recently, which did indeed break TI-Boy and other stuff too.
"Most people ask, 'What does a thing do?' Hackers ask, 'What can I make it do?'" - Pablos Holman

Offline wyatt8740

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 10
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #102 on: December 04, 2012, 12:23:08 pm »
What exactly is wrong with wabbitemu support? Are you using the most up to date version of wabbit? Can you revert back to a version that still works under wabbit? If there is an issue with wabbit, have you reported it yet?
TI Boy could not successfully modify flash. Error: 0
I cannot revert to an old version. If you would attach it I would greatly appreciate it :)
Which old version should I use, then?
Also, could one of you provide a link?
I'm going to try to exploit it to change my PC box (Don't worry, I make frequent backups)
*EDIT*
I got it working. I re-dumped my calc ROM. I think i've done it! I ran my game in the emulator (wabbitemu) and switched boxes, then re-imported the new vars to my 48kb calc. It seems to have worked!
Calc84maniac:
Could you upload the latest version to ticalc.org? It's been bugging me for a long time that no one can find the newest version without looking under "more results for omnimaga.org" with a google search, and so people inevitably download the wrong version.
I would upload new versions there myself, but I'm not the author and I don't know if you would approve. :P
Think of this as me volunteering to upload new versions there periodically.
« Last Edit: December 09, 2012, 05:57:16 pm by wyatt8740 »

Offline zach_H

  • LV0 Newcomer (Next: 5)
  • Posts: 2
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #103 on: January 03, 2013, 10:34:45 pm »
Ok... I literally made an Omnimaga account just for this. Here's the deal: I've just recently downloaded TI-boy for my ti-84 plus SE. It is one of the newer models (serial ends in "s"). I downloaded the Pokemon blue rom, converted it, and sent it to my calculator.. and it works! sort of... The app turns on, the ti-boy screen comes on (everything good so far...) then the actual rom starts. The rom works, but the screen flickers so badly i can barely read the text. The interesting thing is, if I zoom in all the way the flickering stops. I'm not entirely sure what the problem is, or if anyone has encountered this, or if i'm just an idiot. any help would be greatly appreciated (i've got an acute case of Senioritis that can only be cured by TI-Boy)

Offline zach_H

  • LV0 Newcomer (Next: 5)
  • Posts: 2
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Official TI-Boy SE Beta Thread
« Reply #104 on: January 03, 2013, 10:39:05 pm »
ok.. so nevermind. It was the idiot thing.