Author Topic: Token hook on the regular 83 ?  (Read 3988 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Matrefeytontias

  • Axe roxxor (kinda)
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1982
  • Rating: +310/-12
  • Axe roxxor
    • View Profile
    • RMV Pixel Engineers
Token hook on the regular 83 ?
« on: July 06, 2012, 07:05:07 am »
Hi guys !

I already did some token hook on the 8x+ calculators, and I wondered if it was possible to do the same on a regular 83 ... ?

If it is, I need the location of the romcall _enableTokenHook ($4F99 on a 83+) to do it ...

Anyone knows something ?

Offline aeTIos

  • Nonbinary computing specialist
  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 3913
  • Rating: +184/-32
    • View Profile
    • wank.party
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #1 on: July 06, 2012, 09:00:12 am »
I doubt it exists since the TI-83 does not support APPs.
I'm not a nerd but I pretend:

Offline Matrefeytontias

  • Axe roxxor (kinda)
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1982
  • Rating: +310/-12
  • Axe roxxor
    • View Profile
    • RMV Pixel Engineers
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #2 on: July 06, 2012, 12:07:08 pm »
I dunno if hooks and ARC are related ...

Offline Runer112

  • Moderator
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2289
  • Rating: +639/-31
    • View Profile
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #3 on: July 06, 2012, 01:19:54 pm »
I believe aeTIos is entirely correct. To quote the wikiti page about hooks for the 83+:
Hooks are a hidden feature of the TI OS that were originally included for the official TI flash apps to use.

Since flash applications did not exist on the 83, neither do hooks.
« Last Edit: July 06, 2012, 01:20:17 pm by Runer112 »

Offline Matrefeytontias

  • Axe roxxor (kinda)
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1982
  • Rating: +310/-12
  • Axe roxxor
    • View Profile
    • RMV Pixel Engineers
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #4 on: July 06, 2012, 02:45:10 pm »
Okay, thanks for the info, I lock the topic so :)

Offline thepenguin77

  • z80 Assembly Master
  • LV10 31337 u53r (Next: 2000)
  • **********
  • Posts: 1591
  • Rating: +823/-5
  • The game in my avatar is bit.ly/p0zPWu
    • View Profile
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #5 on: July 06, 2012, 10:18:09 pm »
I remember brandonW saying to avoid OS 1.14 because TI was trying to get the token hook to work correctly.

Since I'm pretty sure almost all the 83+ OSs came out after the 83 ones, this would be another piece of evidence to say it does not exist.
« Last Edit: July 07, 2012, 01:28:54 pm by thepenguin77 »
zStart v1.3.013 9-20-2013 
All of my utilities
TI-Connect Help
You can build a statue out of either 1'x1' blocks or 12'x12' blocks. The 1'x1' blocks will take a lot longer, but the final product is worth it.
       -Runer112

Offline tr1p1ea

  • LV7 Elite (Next: 700)
  • *******
  • Posts: 647
  • Rating: +110/-0
    • View Profile
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #6 on: July 27, 2012, 10:55:18 pm »
That being said, you could possibly make a TSR that chains with the TIOS int? Not sure on the stability of such a thing.
« Last Edit: July 27, 2012, 11:12:22 pm by tr1p1ea »
"My world is Black & White. But if I blink fast enough, I see it in Grayscale."


Offline calcdude84se

  • Needs Motivation
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2272
  • Rating: +78/-13
  • Wondering where their free time went...
    • View Profile
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #7 on: July 27, 2012, 11:28:35 pm »
That probably won't do what he wants, though. The token hook is called whenever the OS needs to display a token. A TSR interrupt is called whenever an interrupt triggers. Not the same thing at all.
Concerning a TSR interrupt, if the 83 OS is sufficiently similar to the 83+ OS, then various things that really shouldn't (like viewing the graph screen by pressing [GRAPH]) will switch the processor back to IM1, killing your interrupt. Probably not very stable :/
"People think computers will keep them from making mistakes. They're wrong. With computers you make mistakes faster."
-Adam Osborne
Spoiler For "PartesOS links":
I'll put it online when it does something.

Offline tr1p1ea

  • LV7 Elite (Next: 700)
  • *******
  • Posts: 647
  • Rating: +110/-0
    • View Profile
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #8 on: July 27, 2012, 11:33:14 pm »
They arent the same thing but it might be possible to attempt to replicate some of the functionality. However you are right that there is plenty of opportunity for the OS to kill the interrupt anyway, so not stable indeed.

Custom ROM anyone? :).
"My world is Black & White. But if I blink fast enough, I see it in Grayscale."


Offline calcdude84se

  • Needs Motivation
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2272
  • Rating: +78/-13
  • Wondering where their free time went...
    • View Profile
Re: Token hook on the regular 83 ?
« Reply #9 on: July 28, 2012, 01:21:41 am »
Not on an 83. An 83's ROM is not erasable. Sorry :/
"People think computers will keep them from making mistakes. They're wrong. With computers you make mistakes faster."
-Adam Osborne
Spoiler For "PartesOS links":
I'll put it online when it does something.