Author Topic: ARPG dsnt Work!!! crap, help  (Read 5383 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline JoeyBelgier

  • LV7 Elite (Next: 700)
  • *******
  • Posts: 545
  • Rating: +25/-21
  • Joey
    • View Profile
ARPG dsnt Work!!! crap, help
« on: July 05, 2009, 03:00:01 pm »
I wanted to try ARPG Builder Kit from ticalc but it doesn't start on mah PC  ??? ('nd yeah, i'm running it in DOSBOX )
d00dz help me cz its actually a pretty easy thingy to make some simple rpg's with  :o
HELP ME   AIDEZ-MOI   HILF MIR

Offline noahbaby94

  • LV7 Elite (Next: 700)
  • *******
  • Posts: 585
  • Rating: +29/-24
    • View Profile
    • My blog
Re: ARPG dsnt Work!!! crap, help
« Reply #1 on: July 05, 2009, 03:36:41 pm »
Well what error are you getting?
That's what she said!!!

Offline JoeyBelgier

  • LV7 Elite (Next: 700)
  • *******
  • Posts: 545
  • Rating: +25/-21
  • Joey
    • View Profile
Re: ARPG dsnt Work!!! crap, help
« Reply #2 on: July 05, 2009, 03:48:20 pm »
runtime error 002 at 0000:0071.


o.O
that is after i try to start the builder

the renamer works though

Offline DJ Omnimaga

  • Clacualters are teh gr33t
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55941
  • Rating: +3154/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • Dream of Omnimaga Music
Re: ARPG dsnt Work!!! crap, help
« Reply #3 on: July 05, 2009, 05:11:09 pm »
Unfortunately, I doubt I would be able to help much, because I only ever tried it on Windows 95, 98 and 2000 when I was still new to calc stuff. I'm not even sure if it works at all under XP.

Did you tried the patch at ticalc.org, though? If you run a ticalc search I think you can find it. However, I'm not sure if this patch is up to date or not. It might even have been added to the software itself in later updates.
Dream of Omnimaga

Offline JoeyBelgier

  • LV7 Elite (Next: 700)
  • *******
  • Posts: 545
  • Rating: +25/-21
  • Joey
    • View Profile
Re: ARPG dsnt Work!!! crap, help
« Reply #4 on: July 06, 2009, 01:11:54 pm »
jhup, I used it :[

oh well, I'm going to try to make that new TextBased game ^^
but oh shit, working makes you sleepy xp (yeah , actually, today was the first day a really worked (under a contract) ^^ )

Offline DJ Omnimaga

  • Clacualters are teh gr33t
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55941
  • Rating: +3154/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • Dream of Omnimaga Music
Re: ARPG dsnt Work!!! crap, help
« Reply #5 on: July 06, 2009, 05:28:38 pm »
Unfortunately I'm unsure if anyone else could help, since Art Of Camelot is gone and Tifreak8x is pretty busy it seems. Both were the only Omnimaga members who were around when ARPGCSs were at their peak of popularity besides me and since Iambian went straight to ASM, I doubt he messed much with this old software. This is not to mention it has a bad reputation because most games made with it are bad so not a lot of people tried to make anymore since 2002. Having seen Zelda: The Hero Of Hyrule, though, I am sure you can do pretty good games with it.
Dream of Omnimaga

Offline SolusIpse

  • LV2 Member (Next: 40)
  • **
  • Posts: 35
  • Rating: +1/-0
    • View Profile
Re: ARPG dsnt Work!!! crap, help
« Reply #6 on: July 06, 2009, 05:50:45 pm »
you could always just learn ASM.  Iambian is a good teacher.

Offline DJ Omnimaga

  • Clacualters are teh gr33t
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55941
  • Rating: +3154/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • Dream of Omnimaga Music
Re: ARPG dsnt Work!!! crap, help
« Reply #7 on: July 06, 2009, 06:09:35 pm »
Yeah, that could be an option. Altough if someone doesn't like coding ARPGCS can be a good option. Else, sticking to BASIC can do, altough then games are much slower
Dream of Omnimaga

Offline noahbaby94

  • LV7 Elite (Next: 700)
  • *******
  • Posts: 585
  • Rating: +29/-24
    • View Profile
    • My blog
Re: ARPG dsnt Work!!! crap, help
« Reply #8 on: July 06, 2009, 06:12:07 pm »
Actually you can get asm speed as long as your willing to accept your limits your not getting 200fps nor are you getting collision detection that works for bigger numbers, but for small things you can make great graphics and speed work in basic granted you most likely will still need some sort of library it can be done.
That's what she said!!!