Author Topic: Problems when sending files to device  (Read 4494 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ImZealot

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 17
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Problems when sending files to device
« on: November 18, 2014, 02:56:03 pm »
(I just finished writing a post saying basically the same as this, but more info about my situation in TI-84 programs/apps, and when I posted it some error about my IP came up and I lost all I had written that took me at more than 10 minutes.  :mad: )

Hey guys, I'm having some trouble transfering the game to my TI-84 Plus Silver Edition.
This is what happens:
Pressing "Send to Device"
After some seconds, these windows appear.

Any idea on what to do? Thanks a lot.
hi.
osu! - ImZealot
Twitter - @andre69lopes
League - Gay Taric (EUW)

Offline TheCoder1998

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 434
  • Rating: +20/-2
  • my art is written in code, not in graphite
    • View Profile
    • My website :D
Re: Problems when sending files to device
« Reply #1 on: November 18, 2014, 03:40:09 pm »
1: check if the calculator is turned on when you send the files, because otherwise it won't send
2: otherwise, check if the usb cable is firmly connected
3: if all else fails, maybe you'll have to reinstall ti-connect (sigh, why is ti-connect so retarded >.<)

EDIT:

wait, have you checked if the programs actually did get sent to your calc?
sometimes when i use ti-connect, it gives the second error, but the files have still been sent to my calc
dafuq ti-connect ???
my ticalc acc:

http://www.ticalc.org/archives/files/authors/113/11365.html

Spoiler For The Best Song Ever:


follow me on tumblr :)
www.rickdepizza.tumblr.com

check out my anilist :D
http://anilist.co/animelist/29701/Rickdepizza

Offline ImZealot

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 17
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Problems when sending files to device
« Reply #2 on: November 18, 2014, 03:41:34 pm »
1: check if the calculator is turned on when you send the files, because otherwise it won't send
2: otherwise, check if the usb cable is firmly connected
3: if all else fails, maybe you'll have to reinstall ti-connect (sigh, why is ti-connect so retarded >.<)

Had already done 1 and 2 multiples times >-<
Thanks, will reinstall TI-Connect ^_^
« Last Edit: November 18, 2014, 03:57:06 pm by ImZealot »
hi.
osu! - ImZealot
Twitter - @andre69lopes
League - Gay Taric (EUW)

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6161
  • Rating: +318/-36
  • C'est la vie
    • View Profile
    • Eeems
Re: Problems when sending files to device
« Reply #3 on: November 18, 2014, 03:45:53 pm »
Another option if TI-Connect still refuses to work is to uninstall it and install TiLP instead.
/e

Offline DJ Omnimaga

  • Now active at https://codewalr.us
  • CoT Emeritus
  • LV15 Omnimagician (Next: --)
  • *
  • Posts: 55820
  • Rating: +3151/-232
  • CodeWalrus founder & retired Omnimaga founder
    • View Profile
    • DJ Omnimaga Music
Re: Problems when sending files to device
« Reply #4 on: November 18, 2014, 03:49:07 pm »
From experience (although I didn't use recent versions of TILP much), only reformating the computer would fix TI-Connect issues and even then that didn't always work. That's how bad TI-Connect is. But it was a good move to try the steps above.

Also, never ever connect the calculator to the computer before TI-Connect is done installing.
In case you are wondering where I went, I left Omni back in 2015 to form CodeWalrus due to various reasons explained back then, but I stopped calc dev in 2016 and am now mostly active on the CW Discord server at https://discord.gg/cuZcfcF


Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter

Offline TheCoder1998

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 434
  • Rating: +20/-2
  • my art is written in code, not in graphite
    • View Profile
    • My website :D
Re: Problems when sending files to device
« Reply #5 on: November 18, 2014, 04:03:36 pm »
i tried installing ti-lp, but it didn't work for me, so i installed ti-crapconnect again :/
my ticalc acc:

http://www.ticalc.org/archives/files/authors/113/11365.html

Spoiler For The Best Song Ever:


follow me on tumblr :)
www.rickdepizza.tumblr.com

check out my anilist :D
http://anilist.co/animelist/29701/Rickdepizza

Offline ImZealot

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 17
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Problems when sending files to device
« Reply #6 on: November 18, 2014, 04:04:48 pm »
wait, have you checked if the programs actually did get sent to your calc?
sometimes when i use ti-connect, it gives the second error, but the files have still been sent to my calc
dafuq ti-connect ???

I checked "AppVars" in "Mem Mgmt/Del" and the files I was trying to transfer weren't there, so I suppose they didn't. Thanks anyways.  ;D

Another option if TI-Connect still refuses to work is to uninstall it and install TiLP instead.

Will try it, thanks.

From experience (although I didn't use recent versions of TILP much), only reformating the computer would fix TI-Connect issues and even then that didn't always work. That's how bad TI-Connect is. But it was a good move to try the steps above.

Also, never ever connect the calculator to the computer before TI-Connect is done installing.


Wow, it always looked kinda suspicious and didn't work really well 100% of the times, but being THAT bad? Jesus.
Thanks for the advice.

EDIT: Installed TiLP and I got the game. Thanks for all the help guys.  :thumbsup:
Now I can't figure out the buttons ._.
« Last Edit: November 18, 2014, 05:27:42 pm by ImZealot »
hi.
osu! - ImZealot
Twitter - @andre69lopes
League - Gay Taric (EUW)

Offline bb010g

  • LV6 Super Member (Next: 500)
  • ******
  • Posts: 427
  • Rating: +22/-1
  • I do stuff
    • View Profile
    • elsewhere on the net
Re: Problems when sending files to device
« Reply #7 on: November 18, 2014, 09:45:39 pm »
(I just finished writing a post saying basically the same as this, but more info about my situation in TI-84 programs/apps, and when I posted it some error about my IP came up and I lost all I had written that took me at more than 10 minutes.  :mad: )
Next time that happens, copy down the code you're given and tell Eeems about it at http://ourl.ca/issue; he should be able to get you sorted out.
Arch Linux user
Haskell newbie | Warming up to Lua | Being dragged into C++
Calculators: HP 35s, Casio Prizm, TI-Nspire CX CAS, HP-28s, HP Prime, Mathematica 9 (if that counts)
π: 3.14...; l: 108; i: 105; e: 101; l+i+e: 314
THE CAKE IS A LIE IS A PIE

Offline Geekboy1011

  • The Oneironaut
  • Donator
  • LV11 Super Veteran (Next: 3000)
  • ***********
  • Posts: 2028
  • Rating: +119/-2
  • Dream that Awakening dream
    • View Profile
Re: Problems when sending files to device
« Reply #8 on: November 18, 2014, 09:46:38 pm »
(I just finished writing a post saying basically the same as this, but more info about my situation in TI-84 programs/apps, and when I posted it some error about my IP came up and I lost all I had written that took me at more than 10 minutes.  :mad: )
Next time that happens, copy down the code you're given and tell Eeems about it at http://ourl.ca/issue; he should be able to get you sorted out.
One of us admins will at the very least!

Offline Eeems

  • Mr. Dictator
  • Administrator
  • LV13 Extreme Addict (Next: 9001)
  • *************
  • Posts: 6161
  • Rating: +318/-36
  • C'est la vie
    • View Profile
    • Eeems
Re: Problems when sending files to device
« Reply #9 on: November 18, 2014, 10:04:17 pm »
Next time that happens, copy down the code you're given and tell Eeems about it at http://ourl.ca/issue; he should be able to get you sorted out.
One of us admins will at the very least!
Unrelated issue, already resolved.

That said, when you encounter issues with the site, please report it via ourl.ca/issue
/e

Offline Hayleia

  • Programming Absol
  • Coder Of Tomorrow
  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 3367
  • Rating: +393/-7
    • View Profile
Re: Problems when sending files to device
« Reply #10 on: November 19, 2014, 12:49:20 am »
Now I can't figure out the buttons ._.
Keys are described in the README I added yesterday in the zip, and are almost described in the first post of the dev topic I wrote in August.
Basically, it's arrows,2nd,alpha for P1 and numpad,log,x² for P2.
I own: 83+ ; 84+SE ; 76.fr ; CX CAS ; Prizm ; 84+CSE
Sorry if I answer with something that seems unrelated, English is not my primary language and I might not have understood well. Sorry if I make English mistakes too.

click here to know where you got your last +1s

Offline ImZealot

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 17
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Problems when sending files to device
« Reply #11 on: November 19, 2014, 04:58:13 am »
Next time that happens, copy down the code you're given and tell Eeems about it at http://ourl.ca/issue; he should be able to get you sorted out.
One of us admins will at the very least!
Unrelated issue, already resolved.

That said, when you encounter issues with the site, please report it via ourl.ca/issue

Okay, thanks for the help ^_^

Now I can't figure out the buttons ._.
Keys are described in the README I added yesterday in the zip, and are almost described in the first post of the dev topic I wrote in August.
Basically, it's arrows,2nd,alpha for P1 and numpad,log,x² for P2.

Nice, has the .zip got anything new besides the README?
hi.
osu! - ImZealot
Twitter - @andre69lopes
League - Gay Taric (EUW)

Offline aeTIos

  • Nonbinary computing specialist
  • LV12 Extreme Poster (Next: 5000)
  • ************
  • Posts: 3913
  • Rating: +184/-32
    • View Profile
    • wank.party
Re: Problems when sending files to device
« Reply #12 on: November 19, 2014, 05:06:30 am »
Just update anyways. Glad you got connectivity working :D DJ is exaggerating a bit about PC re-format but yes, TI-Connect can be reeeeally hard to get working. I usually recommend TiLP.
I'm not a nerd but I pretend:

Offline ImZealot

  • LV1 Newcomer (Next: 20)
  • *
  • Posts: 17
  • Rating: +0/-0
    • View Profile
Re: Problems when sending files to device
« Reply #13 on: November 19, 2014, 05:30:26 am »
Just update anyways. Glad you got connectivity working :D DJ is exaggerating a bit about PC re-format but yes, TI-Connect can be reeeeally hard to get working. I usually recommend TiLP.

Okay, thanks for the suggestion ^^
BIRDIES
hi.
osu! - ImZealot
Twitter - @andre69lopes
League - Gay Taric (EUW)